Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Augusztus 05. 10:59, szerda | Sport

Rallycross: Remélem, nagyon jó csaták lesznek!

Rallycross: Remélem, nagyon jó csaták lesznek!

Túl van Nedecki Lackó 2020 első rallycross versenyén.

A Kakucs Ringen megrendezett Országos Bajnokság első fordulója nem mindennapi fináléval ért véget Ifj. Nedecki László számára. Kis Vadkutyát kérdezem Kakucs Ring után, Rabócsi Ring előtt.

A pénteki adminisztratív és gépátvétel után szombaton már a rajtrácson láthattunk a Suzuki Swift 1.3 Junior kategóriás versenyautóddal. Miként is telt a szombatod?

- Már a pénteki nap nagyon jól indult, minden rendben volt. Nagyon hiányzott a verseny, a küzdelem, a rallycross varázsa. A karantén alatt rengeteget készültem, edzettem, hogy a versenyidőszakra fizikálisan és mentálisan megfelelő állapotban legyek. Az első kvalin a negyedik voltam, majd a másodikon sikerült jobbat autóznom. Nagyon jó helyről vártuk a másnapot.

Vasárnap a Warm Up után következett a harmadik kvalifikációs futam. Miként sikerült számodra?

- A Warm Up-on sikerült a legjobb időt autóznom. A harmadik kvalifikációs futamban nagyon jó csata után ötödik helyet autóztam, így összetettben negyedik helyen álltam.

Az elődöntőben is az első sorból indulhattam ahol egy biztos második helyet tudtam megszerezni.

A kvali után következett a döntő futam ahol már hatan álltatok a rajtrácson. Itt miként muzsikált alattad a Swift?

- A döntő nagyon izgalmas csatákat hozott. Számomra és a kocsinak is nagy kihívás volt. Nagyon jól muzsikált a Suzuki.



Mennyire lepődtél meg vagy ijedtél meg, amikor a kisodródó sporttársad neked csapódott a versenyautójával?

- Láttam, de már nem tudtam mit csinálni, vártam a csattanást. Az ütközés után jött a csata a pálya és köztem. Az ütközés az egy versenybaleset volt. A balesetben defektet kaptam, négy kört felnin teljesítettem, kész csoda, hogy a negyedik helyre sikerült behoznom az autót.

Ezen a hétvégén már a Rabócsi Ringen szállsz harcba. Kellett-e javítani valamit a Swiften?

- Az autó jobb oldalán a srácok túlóráztak, de már a teszten sikerült rajthoz állnom.

Ha már hétvégén újra rallycross most épp a Rabócsi Ringen, miként sikerült a teszt napod?

- A teszt nagyszerűen sikerült. Pár kisebb hiba felszínre került, amit a hátralévő napokban tudunk orvosolni. Természetesen átvizsgáljuk az autót az utolsó csavarig, kitűnő állapotba kerül a versenyre.

A Kakucs Ringen egy defekt szólt közbe a jó eredmény elérésért folytatott küzdelemben. Máriapócsra mi jót kívánsz magadnak?

- Ahogy hallottam nagyon jó időt mondanak, és hála istennek én nagyon jól bírom a meleget, ez előnyt jelenthet számomra. Remélem, nagyon jó csaták lesznek, melyeket rengeteg néző kísér figyelemmel a helyszínen.

Szeretném megköszönni szervizcsapatunknak a precíz munkát, szponzorainknak és a szurkolóinknak a támogatást: Vadkutya család, Vadkutya Team, MNASZ Tehetség Gondozó Program, Gyöngyösi Gumiszerviz, Suzuki Kaiser, LONAX, KÉK-Kereszt Kisállatklinika, Szaniszló Gumiszerviz, Fram-Corr Kft., Incorr Metal Kft., Lemicro, Matricakell.hu, AlZink Kft., Egri Dobó István Gimnázium, MyDrink, Hajóka SportFotó, HBRK ASE Ózd, Lukács Kornél "Csucsu".

Fotó: Csikó Milán - Bitto Zsolt - Hajóka

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.