Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 26. 10:19, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Verekedés miatt lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak

Verekedés miatt lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak

Lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke, miután beismerte, hogy bántalmazott egy férfit, amiért molesztálta az unokahúgát - jelentette szerdán az újvidéki magyar sajtó.

A Magyar Szó és a VajdaságMa hírportál is beszámolt Nenad Canak sajtótájékoztatójáról, amelyen a politikus közölte, hogy a parlament nem vette védelmébe a minapi újvidéki incidens kapcsán, ezért lemond képviselői mandátumáról.
Canak szerint egy ittas férfi egy újvidéki étteremben unokahúga jelenlétében sértegette őt, a lányt pedig "fogdosta, mint egy utolsó prostituáltat". A politikus elismerte, hogy családja becsületét védelmezve megverte a férfit. Az illető emberölési kísérlet címén tett bűnvádi feljelentést Canak ellen.
A politikus elmondta azt is, hogy a mindennapos halálos fenyegetések miatt már két éve kérte, hogy a belügyminisztérium adjon mellé testőröket, de ez nem történt meg. Szavai szerint sem a rendőrség, sem az ügyészség nem hallgatta meg az incidenssel kapcsolatban.
A szókimondó stílusáról ismert Nenad Canak a Milosevic-uralom idején határozott ellenzéki fellépésével tett szert tekintélyre. Pártja, a regionális alapon szerveződő LSV a vajdasági autonómia helyreállítását tűzte zászlajára, és a Demokrata Párttal, illetve a Vajdasági Magyar Szövetséggel együtt van hatalmon a tartományban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.