Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Október 09. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Vasárnapig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Vasárnapig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Vasárnap zárul a regisztrációs időszak az ország idei legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciójára - ismerteti az Innovációs és technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Idén október 18. és 24. között kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amelyen az önkéntesek a saját szűkebb-tágabb környezetüket tisztíthatják meg a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett szeméthalmoktól.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem a lakosság aktív részvételével lehet a leghatékonyabb, ezért várják azok jelentkezését, akik akár önkéntesként, akár koordinátorként, egy szervezett közösségi akció keretében szeretnének tenni egy tisztább Magyarországért.

Az érdeklődők a https://regisztracio.szelektalok.hu/ oldalon október 10-én 18 óráig csatlakozhatnak az akcióhoz. Az összegyűjtött hulladékok elszállításáról, és a szemétszedéshez szükséges eszközökről a korábbi évekhez hasonlóan idén is a minisztérium gondoskodik - emeli ki közleményében az ITM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;