Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 12. 07:32, csütörtök | Belföld
Szijjártó Péter: Brüsszel foghatja a fejét, miközben az amerikaiak és a kínaiak megállapodtak egymással
Magyarország számára jó hír az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás véglegesítése, Brüsszel viszont foghatja a fejét - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebookon.
2025. Június 12. 07:31, csütörtök | Belföld
Polt Pétert választották az Alkotmánybíróság elnökévé
Polt Pétert választotta az Alkotmánybíróság (Ab) elnökévé szerdán az Országgyűlés, új legfőbb ügyésznek pedig Nagy Gábor Bálintot választották meg.