Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Október 06. 07:36, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Útnak indul a Napenergia plusz program

Útnak indul a Napenergia plusz program

Új napelemes pályázat indul, amelynek keretében 75 milliárd forint támogatást nyújtanak napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására - közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Útnak indul a Napenergia plusz program - mondta el Koncz Zsófia az oldalon közzétett videóban, hozzátéve, hogy a kormány olyan modern háztartási kiserőművek létesítéséről döntött, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem az energiatárolást is magába foglalja.

"Ezért olyan pályázatot írunk ki, amely támogatja a családok számára az általuk megtermelt zöldenergia felhasználását és tárolását is. A 75 milliárd forintos keretösszegű pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást kapnak, ami a költségeik 65 százalékát fedezi" - hangsúlyozta az államtitkár.

Fotó: Pixabay

Címkék: napenergia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.