Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 12. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tünetkereső és szakorvosi adatbázis okostelefonon

Tünetkereső és szakorvosi adatbázis okostelefonon

Nemzetközileg is újdonságszámba menő okostelefon megoldást jelentetett meg a Doktor 24. Az új mobil-applikáció sokak életét könnyíti meg azzal, hogy gyorsan és hatékonyan segít eligazodni fontos, sőt akár sürgős egészségügyi kérdések között. A mobil egészségügyi alkalmazás nemcsak egészségügyi kérdések kapcsán nyújt segítséget, de egyénre szabott üzeneteivel figyelmeztet is az egészséggel kapcsolatos napi, illetve általános teendőkre.

Hivatalosan is bemutatták a Doktor 24 komplex, a személyes egészség-menedzsmentet támogató mobilalkalmazását. Az applikáció újdonsága, hogy Magyarország legnagyobb, online szakorvosi adatbázisát integrálták a rendszerbe, a felhasználói eligazodást pedig interaktív tünetkereső és gyógyszertár kereső funkcionalitás is segíti. A keresők mellett az alkalmazáson keresztül egy online, orvosi időpontfoglaló is elérhető, így ténylegesen megvalósulhat, hogy egyetlen kattintással 133 szakterületről, közel 1000 szakorvos valamelyikéhez foglalható időpont.

A teljes egészében magyar fejlesztésű program a MHealth (Mobil Health) megoldások térnyerését jelzi. Az egészségtudatosság terjedésével egyre többen szeretnék saját egészségük ügyét kézben tartani. A mobil alkalmazás támogatója a Richter Gedeon Nyrt., amely a hazai gyógyszerellátás meghatározó szereplőjeként fontosnak tartja, hogy olyan korszerű szolgáltatások megjelenését is támogassa, mely a betegek számára lehetőséget teremt a prevencióra, valamint segítséget nyújt az egészségügyben történő hatékonyabb eligazodásban.

A mobil egészségügyi alkalmazás nemcsak konkrét egészségügyi kérdések kapcsán nyújt segítséget, de célzott, egyénre szabott üzeneteivel proaktívan figyelmeztet is az egészséggel kapcsolatos napi, illetve általános teendőkre. A Doktor24 mobilapplikáció egyszerre nyújt segítséget a prevencióhoz, az egészséges életmód fenntartásához, a tünetek felismeréséhez, az egészségügyben történő eligazodáshoz és a hatékony orvosi ellátás megtalálásához. Az applikáció Android és iOS okostelelefonokhoz érhető el.

2012-es megalakulása óta a Doktor 24 az egészségmegőrzéssel, és betegség prevencióval kapcsolatos tudatformálást célozza. Ennek lényeges eleme ez a mobilapplikáció, ami önmagában is a Doktor 24 üzenetét hordozza: ”A betegségeket könnyebb megelőzni, mint orvosolni.”

A Doktor 24 egészség menedzser alkalmazása ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az App Store-ból. További képek az e-mail csatolmányában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során