Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 19. 18:06, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

További emberölési ügyekben is vizsgálják D. Csaba felelősségét

További emberölési ügyekben is vizsgálják D. Csaba felelősségét

Előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség a csütörtökön Magyarországra szállított D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.
Dócs András azt mondta, hogy egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is meg fognak vizsgálni. A további vizsgálatokat azokra az újságírói felvetésekre tette hozzá, hogy sajtóhírek szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is bűncselekményt követett el.

A férfit a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították, a nyomozás várhatóan hosszú lesz - jelezte az ezredes.

Közölte: D. Csaba élt a törvény adta jogával, megtagadta a vallomástételt. Kihallgatása folytatódik, valamint bírósági döntés várható arról, hogy a férfit letartóztatják-e - ismertette az eljárás további menetét Dócs András.

A rendőrség csütörtökön közölte a honlapján, hogy két gyilkossággal is gyanúsítják azt a férfit, akit Magyarországra hoztak.

A 38 éves D. Csaba a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál újra gyilkolt, ezúttal egy 49 éves magyar férfi vált az áldozatává.

Dócs András pénteken azt mondta, hogy mindkét bűncselekményt lőfegyverrel követték el, a XV. kerületit a Pólus Center mögötti területen.

D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén Prágában, egy szállodában fogták el. A férfit csütörtökön a Terrorelhárítási Központ Rajkánál szlovák kommandósoktól vette át, majd a fővárosban átadta a BRFK-nak.

A szerb-magyar kettős állampolgárt őrizetbe vették.

A pénteki sajtótájékoztatón Dócs András közölte, hogy Hollandia felajánlotta a büntetőeljárás átadását, amit Magyarország elfogadott. Az pedig a cseh hatóságok döntése volt, hogy a magyaroknak adják ki D. Csabát, ezt ugyanis a szerbek is kezdeményezték - jegyezte meg.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-vel azt közölte: a Prágában elfogott gyanúsított letartóztatását indítványozták. A kényszerintézkedés kérdésében az illetékes nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.