Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 03. 17:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Szombaton tíz előadóval folytatódik A Dal 2020

Szombaton tíz előadóval folytatódik A Dal 2020

Tíz produkció látható A Dal 2020 szombati második műsorában a Duna televízióban és a Duna World csatornán. A három válogatóból tizennyolc dal jut a két elődöntőbe, ezekből nyolc előadó kerül a március 7-i döntőbe.

A szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő második válogatóban a Kies (daluk címe: Az egyetlen), a Nene (Későre jár), Molnár Dániel (Ábránd), a Mocsok 1 Kölykök (Szerelem), a Konyha (Még csak szavak), Arany Timi (Hurrikán), Takács Nikolas (Csendbeszéd), Wolf Kati (Próbáld meg), a Patikadomb (Rólad) és NÁGI (Freedom - Felszállok a gépre) lép színpadra - közölte az MTVA az MTI-vel.

A 75 millió forint összértékben minden idők legnagyobb hazai zenei nyereményét kínáló A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy csak mind a tíz fellépő előadása után adhatják le a nézők sms-ben a szavazataikat, amelyek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből. Ezután a megmaradt kilenc előadó közül a zsűri is kiejt egyet. A versenyben maradó nyolc dalból a nézők további szavazatai és a zsűri pontjainak összesítése alapján alakul ki a hat továbbjutó sorrendje.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

A Dal adásai után, 21 óra 45 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetővel, Forró Bencével és Lolával.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján - www.medikalikk.hu/adal -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Címkék: A dal, a dal 2020, Dal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.