Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 10. 14:20, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Százmilliók juthatnak a hazai klubokhoz

Százmilliók juthatnak a hazai klubokhoz

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jövő évi költségvetésében több száz millió forintos csomag készül majd a klubok megsegítésére.

De „ez nem egy segélyprogram, mert komoly követelményei lesznek a támogatások elnyerésének” – jelentette ki Molnár Zoltán, a MOB főtitkára.

Molnár a DIGI Sport Reggeli Start című szerdai műsorában kifejtette: „a támogatások odaítélésénél figyelembe fogjuk venni az egyesületeknél folyó szakmai munkát, nem arról van szó, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság most elkezdi két kézzel szórni a pénzt, felelősséggel oda fogunk figyelni, hogy a jövőben kik és miért kapnak támogatást.”

A MOB elnöksége hétfőn döntött arról, hogy a Honvédot 10 millió forintos rendkívüli támogatásban részesíti. „Nagyon nagy bajba került a Honvéd. Azt tudni kell, hogy a legeredményesebb klubunkról van szó, szerintem a Honvéd az olimpiai eredményességet tekintve még a világon is első” – nyilatkozta Molnár Zoltán. „Források hiányoznak, a működés kapcsán is vannak gondok, de nem mondom, hogy ez egyedüli Honvéd-probléma. A magyar klubok nagyon nehéz helyzetben vannak, különösen a több szakosztályt fenntartók. Az elmúlt években nem kapták meg azt a támogatást, amire szükségük lett volna.”

Emlékeztetett: januártól minden állami sportpénzről a MOB dönthet, szerinte ezzel megvalósul az egycsatornás finanszírozás, és ezért lesz lehetőség arra, hogy „valamit kezdjünk a klubok problémáival”. Közölte, a sporttörvény módosítása után az eddigi bonyolult intézményi struktúra egyszerűsödik, öt köztestület és két közalapítvány szűnik meg, ezek feladatai a Magyar Olimpiai Bizottsághoz kerülnek.

„Egy erős civil szervezet, a MOB kezeli majd a jövőben a pénzt” – hangoztatta a főtitkár, aki szerint megkésett rendszerváltás történt a sportban, az állam civileknek adta le a saját feladatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.