Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 27. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szándékosan ütött el egy idős nőt a nagykátai temetőben, majd kirabolta

Szándékosan ütött el egy idős nőt a nagykátai temetőben, majd kirabolta

Gyorsított eljárásban 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság nem jogerősen egy férfit,

aki április elején szándékosan nekihajtott kerékpárjával egy járókerettel közlekedő idős nőnek a nagykátai temetőben és elvitte a táskáját - közölte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a vádlott április 5-én nekihajtott az idős nőnek, akit kézzel is meglökött. Az asszony a földre esett, támadója elvette tőle a táskáját, amelyben a nő mobiltelefonja, kulcsai, személyes iratai és 28 ezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcája volt.

A férfi letartóztatását április 14-én rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság, a bűncselekmény felismerésére, elhárítására a koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének gyanújával.

A Nagykátai Járásbíróság április 26-án gyorsított eljárásban hozott ítéletet, rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére