Városlista
2018. december 15, szombat - Valér

Hírek

2018. Május 16. 12:57, szerda | Életmód
Forrás: mti

Rendkívül fontos az egyensúly a fogyókúrában

Rendkívül fontos az egyensúly a fogyókúrában

A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a fogyókúra alatt is meg kell tartani az egyensúlyt

- közölte Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. A TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője példaként említette, hogy az alacsony szénhidrátbevitel általában túlzott fehérjefogyasztással társul. A szénhidrát megvonása miatt koncentrációzavar és fáradékonyság jelentkezhet, a sok fehérjétől pedig vesegondok és csontritkulás alakulhat ki.

Hangsúlyozta, a koplalás és a kevés kalória bevitele sem jó módszer, mert olyankor raktározni kezd a szervezet, az első pár kilogramm könnyen és gyorsan lemegy, de utána "jojózás" kezdődik.

Az a normális, ha heti fél, egy kilogrammot fogyunk, ha mértéket tartunk és a helyes étkezés mellett növeljük a mozgást - hangoztatta a dietetikus.

Kiemelte, a fogyókúrával egészségünket alapozzuk meg, ezért nem rövid és gyors lehetőségeket kell keresni, hanem olyat, amelyet hosszú távon is fenn lehet tartani.

Címkék: egyensúly, fogyókúra

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 14:09, péntek | Életmód

A fiatalok mintegy kétharmada a szüleivel él

A 16 és 29 év közötti fiatalok 68,2 százaléka még a szüleivel élt 2017-ben az Európai Unióban - közölte az Eurostat pénteken.

2018. December 14. 05:00, péntek | Életmód

Fél órával többet alszanak a kamaszok, ha egy órával később kezdődik az iskola

Egy amerikai kutatás szerint mintegy fél órával többet alszanak a középiskolás diákok hétköznap, ha egy órával később kezdődik a tanítás.

2018. December 08. 09:06, szombat | Életmód

Összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között

A Utahi Egyetem kutatói összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között.

2018. December 07. 08:48, péntek | Életmód

A baktériumok fertőzőképességét meggátoló szénhidrátokat állítottak elő debreceni kutatók

A Debreceni Egyetem szénhidrátkémiai kutatócsoportja olyan vegyületeket állított elő, amelyek megakadályozhatják baktérium által okozott fertőzés kialakulását.