Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 22. 08:52, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Csomós Mixi: Nagyon megszerettük a murvát

Rally: Csomós Mixi: Nagyon megszerettük a murvát

Csak néhány másodpercre autózott az élmezőnytől pályafutása első, R5-el teljesített murvás versenyén Veszprémben Csomós Mixi és Nagy Attila. Mixivel beszélgettünk.

Mik voltak a terveitek a Mikulás Rallye előtt?

A végeredmény nagyjából megegyezett a rajt előtt megfogalmazott elképzeléseinkkel, amit terveztünk, az igazából megvalósult Veszprémben, minden percét élveztük a versenynek és az utolsó körre már a stopper által mutatott eredményekkel is elégedettek voltunk. A felkészülés jegyében egy teszten is részt vettünk egy héttel az évzáró futam előtt, mert ez volt az első olyan versenyünk, amin R5-ös versenyautóval álltunk rajthoz murván. Indokolt és nagyon emlékezetes is volt a teszt, mivel Bútor Robival közösen zajlott, és volt szerencsém mindkét oldalon ülni Robi mellett, aki készségesen osztotta meg velünk a tapasztalatait és ezért nagy köszönet neki.

Hogyan alakult az évzáró versenyetek?

Az első kör az ismerkedés jegyében zajlott, Várpalotán és a Kislőtéren picit 2 lépéssel jártunk az élmezőnytől, viszont az első szerviz után már partiban voltunk az élmenőkkel. A pályaismerettel egyenesen arányosan jött a gyorsulás. Kislőtéren a második körre 19 másodpercet, a harmadik körre pedig 27 másodpercet tudtunk gyorsulni, amivel maximálisan elégedett a csapat. Az autónk most is hibamentes volt, a mérnökünk beállításai ismét a profizmusát igazolják és a Hankook abroncsok is szenzációsan dolgoztak. A gyorsaságikon nem történt semmilyen váratlan esemény, a csúszós, saras pályákon mindenféle izgalom nélkül, ám széles mosollyal az arcunkon abszolváltuk az összes megrendezett gyorsaságit. A hetedik helyen zártuk az első murvás versenyünket, amiről azt gondolom, hogy a helyén lévő eredmény, de jövőre minimum 5-6 hellyel előrébb szeretnénk végezni. Azt gondolom, hogy ebből már lehet építkezni a jövőben. Élveztük a versenyzést, örültünk, hogy ott lehettünk Veszprémben és szívesen jövünk ide bármikor újra.

Tavaly a Szilveszter Rallye-n mentetek először a saját R5-ös versenyautóval. Idén ez a buli sajnos kimarad…

Alapvetően szomorúak vagyunk amiatt, hogy elmarad a Szilveszter Rallye, de ha meg lehetett volna rendezni, valószínűleg akkor sem lett volna olyan hangulata a nézők nélkül, mint ahogy azt már megszoktuk. Rajongók nélkül rideg lett volna az egész, és nem lett volna meg a sokak által kedvelt kötetlen, jól megszokott Szilveszter Rallye feeling. Úgyhogy bánjuk is, meg nem is. Reméljük, hogy hamarosan véget ér a járványhelyzet és minden mehet tovább az eredeti kerékvágásban.

A Szilveszter Rallye már amúgy sem számított volna bele az éves értékelésbe, ennek a szempontjából mindegy is a sorsa. Milyen eredménnyel zártátok 2020-at?
Az abszolút ötödik helyet szereztük meg a Rally1 bajnokság értékelésében, amiről én azt gondolom, hogy reális, és túl szép lett volna ettől előrébb végezni az első R5-ös szezonunkban. A tapasztalatszerzés, a kilométergyűjtés, a tanulás volt a célunk 2020-ban, és örülhettünk kiemelkedő részeredményeknek. Megszereztük pályafutásunk első és második abszolút szakaszgyőzelmét, ami mindenképp emlékezetessé teszi a szezont. A futamok második köreire pedig sikerült elkapnunk a megfelelő ritmust, és a célig a legjobbakkal csatáztunk.

Köszönjük szépen az egész éves segítséget a támogatóinknak, apának és Csabának, a mérnökünknek a tökéletesen felkészített és beállított autót, a csapatvezetőnk munkáját, valamint én külön köszönöm Attilának, a navigátoromnak is a 2020-as esztendőt.

Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, folyamatosan tudtunk fejlődni és gyorsulni, 2021-ben viszont igyekszünk még koncentráltabban, tisztább fejjel versenyezni és bízunk benne, hogy a mostanitól is szebb lesz a következő bizonyítványunk.



Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., AURUM FRONS GRAND Kft., RabócsiRing Kft., Balázs-Diák Kft., Északmagyar Téglaipari Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., Magyar Trans Kft., Heda-Sped Kft., Tau-Trade Bt, Tóth-Szer Kft., Gömör-Bau Kft., SoldoBau Mélyépítő Kft., UJGOLD Kft., SFT Spannsysteme Kft., Alu Casting Support Kft., Progast Kft., Por + Fém Kft., K-N Trans KFt., Sárospatak Város Önkormányzata, BIGPUSH Kft., Tiger Tools Kft., Juhász Média Kft., MUT Hungária Kft., ÁZRÁ Kft., ASAP Hungária Kft., Lotte Kft., RSZ- Kő Kft., HANKOOK Racing Tires - RTH Versenyabroncs Kft., MOL Racing Kft., Rapidnyomda.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.