Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 22. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Prostituáltakkal mulatott Strauss-Kahn?

Prostituáltakkal mulatott Strauss-Kahn?

Egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás során kiderült.

Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatója részt vehetett azokon a prostituáltak részvételével Párizsban rendezett partikon, amelyeket nagyvállalkozók finanszíroztak – adták hírül pénteken a francia napilapok.

Az ügyben eddig öt személyt vettek őrizetbe, köztük Jean-Christophe Lagarde-ot, Lille rendőrfőkapitányát. A Le Figaro által közzétett kihallgatási jegyzőkönyvek szerint valószínűsíthető, hogy az Eiffage vállalatcsoport egyik leányvállalatának igazgatója prostituáltakat közvetített Strauss-Kahnnak. Vallomása szerint a lille-i főkapitány a volt IMF-vezér társaságában vett részt párizsi szexpartikon. A Libération azt írta: a nyomozás során az is kiderült, hogy az ügy fő gyanúsítottjai többször is jártak Strauss-Kahnnál Washingtonban. Utoljára május 11. és 13. között, egy nappal azelőtt, hogy a volt IMF-vezért nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt New Yorkban őrizetbe vették. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.