Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 01. 07:10, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Pármában díjazták a Trezor című magyar filmet

Pármában díjazták a Trezor című magyar filmet

A legjobb forgatókönyv díját nyerte el a Trezor című alkotás a Pármai Zenei Film Fesztiválon Olaszországban; a Nemzetközi Emmy-díjra jelölt magyar film forgatókönyvírója Köbli Norbert, rendezője Bergendy Péter.

A szeptember 22. és 29. között megrendezett pármai filmfesztivál mindkét fő kategóriájában, azaz a legjobb zene-hangzás-művészi összhatás és a legjobb film kategóriában is jelölte a Trezor című magyar alkotást - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Trezor című történelmi thrillert megtörtént események ihlették: 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában.

A minisztérium trezorkulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik - ismerteti a film cselekményét a Filmalap kommünikéje.

Az Anger Zsolt, Scherer Péter és Tasnádi Bence főszereplésével leforgatott alkotás a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készült az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával, producere Lajos Tamás volt.

A Trezor című történelmi thriller áprilisban nyolc Magyar Filmdíjat nyert el, köztük a legjobb tévéfilm, a legjobb tévéfilm forgatókönyv és a legjobb színész kitüntetését. Nemrég derült ki, hogy a nemzetközi tévé akadémia (International Academy of Television Arts & Sciences) Nemzetközi Emmy-díjra jelölte Bergendy Péter rendezését a legjobb tévéfilm kategóriában - emlékeztet a Filmalap közleménye.

Címkék: díj, film, mozi, párma, trezor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.