Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 22. 15:14, csütörtök | Sport

Nem titok, nyerni szeretnénk!

Nem titok, nyerni szeretnénk!

A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing Team versenyzőire és csapatára.

Beszélgetés Farkas Kálmán Csapatvezetővel a nagy megmérettetés előtt.
Salgótarján - Kazár - Vizslás, Mátrakeresztes - Mátraszentimre, Cered - Zagyvaróna legendás szakaszok várnak a fiaidra vasárnap. Mentek-e már mindegyiken a múltban?
- Mivel a párosnak szinte hazai pálya, ezért van ismeretük rajta. Nyilván a korábbi versenyeken valahogy mindig szerepeltek a pályák. Bár, ha fordítva volt az teljesen más. Példának okáért Ceredet nem nagyon lehet megjegyezni, hisz valamelyik évbe 138 kanyart számoltam rajta. Igaz, ez fekszik az Adam-nak. Vizslás nem biztos. Itt a végsebességgel lesz a baj. Itt a Ladák lesznek a nyerők. De szerencsére a többi teljesen frankó. Optimistán állunk neki a versenynek, már nagyon mennénk, alig várjuk, hogy a prológ elkezdődjön a rengeteg néző előtt Salgótarján belvárosában.

Adott kilencven versenykilométer, három különböző gyors, és egy Opel Adam. Történt-e fejlesztés erre a versenyre az Adamon?
- Javítottunk, de nem fejlesztettünk. Nincs is mit, hiszen az OPEL MOTORSPORT semmi újat nem hoz ki már régen. Az elmúlt egy hónap sajnos nem volt elég, hogy motor generált csináljunk, pedig a váltó miatt igen megviselt lett az erőforrásunk. Mivel legutóbb a 3. fokozat hiányzott, ezt maradéktalanul ki tudtuk ezt a hibát javítani. A váltóval nem lesz gond, teljesen rendbe van. Minden létezőt kicseréltünk benne. A motort illetően pedig, reméljük kibírja, aztán Mecsekbe a következő motor reméljük készen lesz!

Végezetül, erre a versenyre mi lesz a csapatutasítás?
- Előzőekből eredően okosan be kell osztani a gépet. Ahol lehet el kell tolni, ahol necces nem vállaljuk be, mert értékesebb lesz, ha célba érünk. Nekünk már nem lehet kiesni, hiszen, akkor már a matematikai esélyünk is elveszett. Tisztes helytállás, hiszen, ha minden versenyen 2. és 3. helyen begurultunk volna, sokkal előrébb lennék a bajnokságban. De ilyen ez a technikai sport. Lám Herczigék is kiállni kényszerültek a technikai hiba miatt, pedig ott aztán van tartalék alkatrész bőven. Ki fogjuk használni a lehetőségeket, a körülmények nekünk kedveznek, bízunk abban, hogy most végre megnyerjük a Salgó Rally-t. Tehát nem titok, nyerni szeretnénk, hiszen ezt várják el a reklám partnereink is, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Kft, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.