Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 09. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ne vásároljon éhesen!

Ne vásároljon éhesen!

Éhesen mindenki hajlamos többet és felesleges élelmiszereket vásárolni, majd úton hazafelé megenni egy csomag chipset. Így nem meglepő, hogy az, aki éhesen indul vásárolni, egészségtelenebbül étkezik - hívja fel a figyelmet a lifegoesstrong.com cikke.

A Cornell Egyetem kutatói 68 online vásárlót követtek nyomon, amint egy élelmiszerüzlet kínálatából válogattak, amely mind egészséges, mind egészségtelen élelmiszereket tartalmazott. Azok, akik 4-5 órával a vásárlás kezdete előtt ettek utoljára, 23 százalékkal több egészségtelen rágcsálnivalót válogattak össze, mint azok, akik a bevásárlást megelőzően ettek.

Mindkét csoport tagjai ugyanannyi mennyiségű élelmiszert vásároltak, de amíg az éhes csapat résztvevői a félkész, vagy kész termékeket részesítették előnyben, mint a chips, a perec, cukor vagy müzli, addig a másik csoport tagjainak több zöldség és gyümölcs került a kosarába.

Bár kis dolognak tűnik, de ez az egyik fő oka az elhízási járványnak, mert éhesen az emberek hajlamosak olyan egészségtelen ételeket vásárolni, amit azonnal el is tudnak fogyasztani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.