Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 12. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégis kell még várni a reálhozamra

Mégis kell még várni a reálhozamra

Az egyik nagyobb nyugdíjpénztár szerint a jogszabályban megszabott határidő lejártáig, azaz augusztus végéig kapja majd meg mindenki a neki járó összeget.

Így a legtöbb pénztártagnak még várnia kell a reálhozamra. Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjügyi megbízottja több mint két héttel ezelőtt azt mondta, hogy hamarosan megkezdhetik a magány-nyugdíjpénztárak a reálhozamok kifizetését.

A magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének menetrendjét szabályozó jogszabály szerint a kasszáknak legkésőbb július 20-ig kell visszaigényelniük az állami alaptól a reálhozamokra kifizetendő összeget. Az állami alapnak két napja lesz arra, hogy elutalja a kasszáknak a pénzt, ezt követően a pénztáraknak nyolc napon belül meg kell kezdeniük a kifizetéseket. A jogszabály kimondja, az összes volt magán-nyugdíjpénztári tagnak augusztus végéig meg kell kapnia a reálhozamot – olvasható az origon.

Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjügyi megbízottja több mint két héttel ezelőtt úgy nyilatkozott: „Hamarosan elkezdik kifizetni a reálhozamokat”. Hozzátette, hogy a magánnyugdíjpénztárak két hét múlva megkezdhetik az összegek átutalását a volt pénztártagoknak, amit legkésőbb augusztus 31-ig kell megtenniük. Selmeczi Gabriella szavai alapján már múlt hét csütörtök óta utalhatnának a pénztáraknak, de az origo-nak nyilatkozó nyugdíjpénztárak szerint a kifizetésekre még várni kell.

A pénztári szektor egyik legnagyobb szereplője, az 560 ezer volt tagnak reálhozamot fizető Aegon közölte: A tervek szerint július 20-án kérik vissza a kifizetéshez szükséges pénzt, melyet legkorábban körülbelül július 25-28-án kezdenek kifizetni. Mivel több mint félmillió tagról van szó, a kifizetések egészen biztosan eltartanak augusztus 31-ig.

Az ágazat másik meghatározó szereplője, a 390 ezer tagnak reálhozamot utaló Allianz kommunikációs osztálya pedig arról tájékoztatta az origot: ' A kifizetés időpontja attól függ, hogy mikorra kapjuk vissza a kifizetendő összeget az állami alaptól, ettől számítva a törvény 8 munkanapot ír elő. '

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni