Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 27. 13:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Koncertek 2014-ben: Robbie Williams, Peter Gabriel, Deep Purple

Koncertek 2014-ben: Robbie Williams, Peter Gabriel, Deep Purple

Mások mellett Robbie Williams, Peter Gabriel, a Deep Purple és a Nine Inch Nails is fellép 2014-ban Magyarországon. A hazai könnyűzenei mezőnyből Koncz Zsuzsa március 14-én ad koncertet az Arénában, a Kispál és a Borz júniusban visszatér a Fishing on Orfű fesztiválon.

Január 25-én a budapesti Hit Parkban ünnepli 25. születésnapját az egykori Neurotic-frontember, Pajor Tamás zenekara, az Amen, másnap a 60 éves Dés László tart Nagy utazást a Papp László Budapest Sportarénában: a közreműködők sorában lesz Geszti Péter és a Jazz+Az, Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Kulka János, Snétberger Ferenc és Horváth Kornél.
A New Jersey-i Monster Magnet január 29-én a fővárosi Club 202-ben játszik. A jövőre 25 éves stoner/space rock csapat új lemeze, a Last Patrol dalaival látogat Magyarországra. Ugyanezen a napon a szintén amerikai hardcore zenekar, a Defeater a Dürer Kertben, a szintipop-darkwave-noise Cold Cave a Gozsdu Manó Klubban lép fel.
Február 5-én két amerikai heavy metál csapat ad koncertet Budapesten: a floridai Iced Earth a Club 202-ben, a portlandi Red Fang a Dürer Kertben játszik. Február 8-án idén megjelent duettalbumát, az Egypár jó barát című anyagot játssza el a közönségnek Zorán a Sportarénában. Ezen a lemezen is szerepel az Ederlezi című szám, amelynek szerzője, a szerb Goran Bregovic február 15-én a Művészetek Palotájában (Müpa) lép fel Wedding And Funeral Band elnevezésű formációjával és a Balkán cigányzenéjét mutatja be. 13-án a német U.D.O. a Barba Negrában játszik.
A német posztindusztriális zene alapvetése, a Die Krupps február 16-án immár harmadszor játszik Budapesten, a Dürer Kertben. Másnap a Deep Purple zenél a Sportarénában: a 45. születésnapját idén ünnepelt, már több mint 100 millió lemezt eladott brit hard rock legenda tavaly a Fehérvári Zenei Napokon lépett fel.
Február 22-én a San Franciscó-i Wooden Shijps, az űr/pszichedelikus rock kiemelkedő formációja ad koncertet, 23-án pedig Scott Kelly (ex-Neurosis) új formációja, a The Road Home játszik az A38-on. 25-én pedig két keményebb stílus amerikai kulcsszereplője, a 20 éves metalcore-os Hatebreed és a már 33 éve létező grindcore Napalm Death a Barba Negrában zenél. Február 27-én a Swietliki, a lengyel alternatív rock egyik kultzenekara ad a Balatonnal közös koncertet az A38-on.
Március 3-án a napjaink egyik legtöbbre tartott brit artrock énekesnő-dalszerzője, Anna Calvi lép fel az A38-on, három napra rá ugyanott a szintén brit, folk-punk Frank Turner and the Sleeping Souls ad koncertet. Március 14-én Koncz Zsuzsa idén megjelent 38. lemezét, a Tündérországot mutatja be a Sportarénában, az esten Szörényi Levente, Bródy János és Tolcsvay László is fellép. Ugyanezen a napon a szimfonikus metál holland zászlóshajója, a Within Temptation a Petőfi Csarnokban játszik.
Március 21-én két brit előadó műsorát lehet megnézni: az indie rockos Toyt a Dürer Kertben, az Iron Maiden egykori frontemberét, Blaze Bayleyt a Club 202-ben. Utóbbi helyszínen lép fel 25-én a 2014-ben negyedszázados fennállását ünneplő hamburgi power metál csapat, a Gamma Ray. A dzsessz és a latin pop ritmusait ötvöző brit Matt Bianco március 30-án a Müpában játszik.
Április 3-án Architects-koncert lesz a Dürer Kertben: a brit metalcore csapat tízéves fennállása alatt már öt lemezt készített. Április 16-án az indusztriális/techno zene egyik úttörője, a már 1980 óta létező szlovén Laibach mutatja be 2014 elejére várható új lemezét, a Spectre-t az A38-on, 25-én pedig a talán leginkább várt koncert következik: Robbie Williamsé a Sportarénában. Napjaink popzenéjének többször is megkoronázott királya nyolc év után lép ismét magyar színpadra. A brit énekes, a Take That egykori tagja még csak 40 éves lesz a koncert idején, de már mintegy 60 millió albumot adott el, és kilenc lemeze vezette az angol slágerlistát. Az Arénában friss anyagát, a Swing Both Wayst mutatja be. Ezen a napon lép fel az East a Müpában az MR Szimfonikusokkal.
Április 30-án a finn power metál élcsapata, a Sonica Arctica fog zúzni a Club 202-ben, majd május 6-án egy legenda zenél a Sportarénában: Peter Gabriel, a Genesis egykori énekese 1986-ban megjelent So című nagy sikerű albuma anyagát fogja eljátszani, az eredeti felállásban.
A dzsessz hazai szerelmesei a műfaj egyik legnagyobb gitárosát, az amerikai Pat Methenyt láthatják május 28-án a Müpában a Jazztavasz keretében. Június 16-án először rendeznek Aerodrome Fesztivált Budapesten: a sztárfellépők sorában eddig Rob Zombie és a Megadeth nevét jelentették be. 2014-ben újra színpadra lép a közönségtől 2010-ben egyszer már elbúcsúzott Kispál és a Borz. Az elmúlt két évtized talán legnépszerűbb magyar zenekarának koncertje június 18-án, a Fishing on Orfű fesztivál nulladik napján lesz. Az indusztriális metálzene amerikai nagymestere, a Trent Reznor által vezetett Nine Inch Nails június 19-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
Jövőre július 2. és 4. között rendezik Sopronban a VOLT Fesztivált (már biztosan fellép az MGMT, a Volbeat és a Bring Me The Horizon), a Balaton Sound Zamárdiban július 10-től 13-ig fog tartani (Felix de Housecat, Azealia Banks, David Guetta). A Sziget fesztivál 2014-ben augusztus 11. és 18. között lesz, a Strand - Nagyon Zene Fesztivál augusztus 20. és 23. között, és már van egy biztos fellépője, az osztrák Parov Stelar Band.
2014-ben több magyar zenekar ünnepel jubileumot, közöttük 45 éves lesz a Kaláka, 40 a Fonográf, a Korál, az EDDA, 35 a Balaton, a Karthago, az Amadinda Ütőegyüttes, a Makám, 25 a Tátrai Band, a Tankcsapda, a Másfél és a Sex Action.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során