Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 28. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kémvillamos fülelte le a kábeltolvajokat

Kémvillamos fülelte le a kábeltolvajokat

A kábelhálózat éjszakai ellenőrzését végző kémvillamos vezetőjének segítségével fogta el a rendőrség a feltételezett fémtolvajokat. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a villamos- és hév-vonalakon rendszeresen közlekedtet olyan szerelvényeket, amelyek ellenőrzik a felsővezetéki hálózatot. Ezúttal is egy ilyen szerelvény vezetőjének köszönhetően kerültek rendőrkézre a tettesek. A bátor járművezető jutalomban részesül.

Március 21-ről 22-re virradó éjjel 1 órakor a XI. kerületben a Repülőtér megállóhely és Kamaraerdő között haladó kémvillamos vezetője arra lett figyelmes, hogy az egyik felsővezeték-tartó oszlopra ismeretlen személy mászott fel, illetve rongálás nyomait vélte felfedezni. A járművezető azonnal értesítette a rendőrséget és intézkedést kért. A helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy valóban kábellopási kísérlet történt. A feltételezett elkövetőket a gyors reagálásnak köszönhetően a rendőrség elfogta, a becsült anyagi kár körülbelül 200 000 forint. A figyelmes járművezető vezérigazgatói jutalomban részesül éberségéért - közölte a BKV.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérik a lakosság együttműködését is, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, a BKV kéri, hogy azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön