Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Január 01. 15:24, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Ismét megpróbálják „összekötni” az Atlanti- és a Csendes-óceánt

Ismét megpróbálják „összekötni” az Atlanti- és a Csendes-óceánt

A Mar del Plata-i hivatalos szilveszteri rajtceremóniával megkezdődött a Dakar 2012 elnevezésű, az össztávot tekintve több mint 8300 kilométeres terepralis viadal.

Amelynek mezőnye – benne magyarokkal – argentin, chilei és új helyszínként perui szakaszok leküzdése után január 15-én Limában ér célba.

„A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős érces hangú Opel Antarája természetesen hatalmas sikert aratott, nemcsak azért, mert szép, hanem azért is, mert hangos, és itt az mindennél többet számít” – áll az Opel Dakar Team MTI-hez eljuttatott vasárnapi hírlevelében, amelyből az is kiderül, hogy 443 jármű haladt át a rajtdobogón: 161 autós páros, 173 motoros, 30 quados és 74 kamionos trió.

„Kilométereken keresztül végig álltak az emberek a kordonok mentén. Visszatért a régi érzés, amit már el is felejtettem, s amit 2009-ben éreztem, amikor legutóbb itt jártunk. Az emberek imádják errefelé az autósportot, s ezt minden lehetséges módon ki is mutatják. Elképesztő, mekkora szeretet árad felénk” – nyilatkozta Szalay Balázs, akinek ez a tizenegyedik Dakarja.

A beszámoló szerint az Opel Dakar Team is köszöntötte az új évet. „A rajtceremónia után közös vacsorával ünnepelt a csapat, majd testületileg levonult az Atlanti-óceán partjára, ott koccintott éjfélkor. A kis magyar különítmény, kiegészülve a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc versenykamionos trióval és a szervizkamion legénységével, a strandon elénekelte a Himnuszt, majd közvetlenül ezután pihenni tért, hiszen hosszú út vár rá vasárnap, amikor ténylegesen is elkezdődik a 2012-es Dakar-rali” – olvasható a hírlevélben.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős két év kihagyás után próbál meg eljutni a végcélig. Mellettük egy másik magyar kettős, a Sebestyén Sándor és Bognár József alkotta duó is megkísérli „összekötni” az Atlantit a Csendes-óceánnal. A világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyének argentínai nyitányán egy rövid, tengerparti száguldás és több száz, etapon megtett kilométer vár a mezőnyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.