Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 03. 19:44, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Ifj. Bartha Aurél Rallycross Bajnok!

Ifj. Bartha Aurél Rallycross Bajnok!

ifj. Bartha Aurél a nyirádi Rallycross katlanban nem talált legyőzőre!

Szeptember utolsó hétvégéjén került megrendezésre nyirádon a Rallycross OB és Cez Zóna verseny. Az Inter Europe Team Kft versenyzőjével Ifj. Bartha Auréllal beszélgetek.

A harmadik kvalifikációs futamon kívül mindent megnyertél a hétvégén. Szabadedzéseket, időmérőt, két kvalit, és a döntőt is behúztad. Milyen érzés ilyen eredménnyel büszkélkedni?

- Már a legutóbbi Nyirádi futamon is ezt a teljesítményt szerettem volna hozni, de a technika sajnos közbe szólt a döntőben. Nagyon jó érzés volt és magabiztosságot adott, de semmiféleképpen nem akartam elbízni magam.



Gondoltad volna, hogy az időjárás tekintetében ilyen kaotikus hétvégéd lesz?

- Mivel csütörtökön illetve pénteken is csak 1 milliméter csapadék volt az előre jelzésbe, így nem gondoltam, hogy rendes esős verseny lesz a döntő.

Versenygumik tekintetében milyen választási lehetőségeid voltak és hogy éltél velük?

- A Swift Hybrid kategóriába mindenki ugyanolyan gumikkal versenyzik. Igazából van pálya slickünk a száraz időjárásra, és van intermédiánk az esőbe való versenyzésre. Én személy szerint amint komolyabban nedves lett a pálya, felraktam az intermédia gumit.



A korábbi 2021-es rally évadban, kategóriádban bajnok lettél. Mekkora előnyt jelent neked a ralis múltad a rallycrossban?

- Meg kellett szoknom a “test-test” elleni küzdelmet, rengeteget segített a rallye múltam a murván, illetve az esős körülmények közti versenyzésben.

Miként értékeled a hétvégédet?

- Minden a terveim szerint sikerült, és se a technika se semmi más nem szólt bele, hogy nyerni sikerüljön.

Jelenleg hogy állsz a bajnokságban?

- Jelenleg már az állás megváltoztathatatlan. Megnyertem a 2022-es Országos Rallycross bajnokságban, a Swift Hybrid kategóriát!

Hogyan tovább 2022-ben?

- Még az éven indulok majd a Kakucsi Ringen megrendezésre kerülő rallycross versenyen. 2023-ban nagy valószínűséggel rallyba fogok visszamenni, a kishúgom Bartha Brigitta a rallycrossba, a Junior kategóriába fog debütálni a tervek szerint.

Partnerek: Bartha Rögzítéstechnika, Prémium ablakrendszerek, ANICO Készházak, Dryvit Profi Kft., Novi-Szer Kft., Csavarholding Kft., RenovaShop, Steel-Ép Kft., Varinor-Car Kft., Rozs és Társa Kft.

Fotó: Hajóka Sport Fotó
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.