Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. December 13. 11:37, péntek | PR

Honnan tudjuk, hogy milyen az ideális sport a gyereknek?

Honnan tudjuk, hogy milyen az ideális sport a gyereknek?

Mivel mi vagyunk a szülők, így ránk hárul a felelősség, hogy megtaláljuk a tökéletes sportot a gyermekünknek, amit szívesen végezne. De hogyan tudjuk ezt kivitelezni?

Mivel mi vagyunk a szülők, így ránk hárul a felelősség, hogy megtaláljuk a tökéletes sportot a gyermekünknek, amit szívesen végezne. De hogyan tudjuk ezt kivitelezni?

Figyeljünk!

A gyermekek eredendően szeretnek mozogni, sportolni. Ha egy kicsit több figyelmet szentelünk a gyermekünk játszótéri szokásainak, az könnyen elvezethet az ideális mozgásforma megtalálásához. Persze ahogy telik az idő, úgy válik a szabad futkosás az utolsóvá az életükben, hiszen az iskolai kötelezettségek jelentős terhet rónak rájuk, és a barátokkal lógni sokkal érdekesebb, mint egy labda után futkosni. Persze a szülők példája sem elhanyagolható, hiszen ha azt látja otthon, hogy nem mozognak a szülők, akkor miért strapálná magát vele pont ő?

A mozgás előnyei:

● A testük, az izmaik és csontozatuk koruknak megfelelően erősödik
● Nem híznak el, a testsúlyuk normál tartományban van
● A heti többszöri sporttal csökken a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűsége
● Jobban elfáradnak, könnyebben fognak este elaludni
● Végül pedig a megfelelő aktivitással rendelkező gyerekek ezt az élet más területein is kamatoztatják. Éberségük, motiváltságuk, figyelmük koncentráltabb.

Az első és legfontosabb szempont egy sport kiválasztásánál, hogy a koruknak megfelelő legyen. Hiába szeretnénk, hogy versenytáncoljon, ha 3 évesen nem érdeklődik iránta.

Kínáljunk fel több lehetőséget, amit jónak vélünk, de az sem rossz, ha hagyjuk, hogy kipróbálja őket, hiszen így megtapasztalja, hogy tetszik-e neki az adott tevékenység. Ha tetszik, azt látni fogjuk, mert akkor egyre többet és többet akar belőle.

A sikerélmény lelkesedést hoz, így ha látják, hogy van eredménye a befektetett munkának, az rendkívül motiváló lehet.

A Játékszigetnél kapható sportjátékok palettája igen színes, biztosan mindenki talál a gyermekének megfelelőt!

Mit és mennyit végezzen?

A sportnak rendszeresnek kell lennie ahhoz, hogy beépüljön a gyermek életébe. Nem kell, hogy minden nap ússzon, de ha lehet, sétáltassuk együtt a kutyát, vagy éppen sétáljunk egy nagyot este. A lényeg az aktív mozgás.

Kiskorban a legjobb, ha olyan tevékenységet választunk, mint a labdázás, ugrálás, ugróiskolázás. Lehetőleg óvodás kor előtt és annak kezdetén mellőzzük a csapatsportokat, mert még nem elég érettek hozzá.

Iskolás korban már kicsit nehezebb elcsábítani őket a különböző digitális kütyüktől. Éppen ezért itt nagyon fontos a mozgásforma megválasztása, hiszen csak akkor fogják szeretettel űzni, ha erőfeszítéseiket siker koronázza.

Tiniként a legjobb, ha inkább stresszlevezető foglalkozásokat találnak, hiszen ilyenkor már szinte bármit lehet, amit szeretnének.

Hogyan csoportosítunk?

Alapvetően három csoportba oszthatjuk a gyerekeket érdeklődésük szerint. Ettől függ, hogy milyen sportot érdemes nekik választani.

1. Antiatléta: Nem érdekli a sport, nem is rendelkezik a megfelelő alkattal, képességekkel.

2. Alkalmi sportoló: Érdekli, szívesen csinálja, de versenyhelyzetben elveszíti az önbizalmát.

3. Atléta típus: Rendelkezik a kellő tulajdonságokkal, szereti is csinálni, és lételeme a versenyzés.

Hogy ezek közül melyik igaz a gyermekünkre, azt magunknak kell eldönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2020. Február 26. 10:56, szerda | Külföld

Két tizenéves iskolai ámokfutását akadályozta meg Szaratovban az FSZB

Őrizetbe vettek az orosz rendvédelmi szervek Szaratovban két tizenévest, akik fegyveres támadásra készültek egy iskola ellen - közölte szerdán a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) központja.