Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 09. 05:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

EURO-2012 - Döntetlen és két kiállítás a nyitómérkőzésen

EURO-2012 - Döntetlen és két kiállítás a nyitómérkőzésen

Varsó, 2012. június 8., péntek (MTI) - Az ukránokkal társházigazda lengyel válogatott pénteken 1-1-es döntetlent játszott a görög csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság varsói nyitómérkőzésén.

Az Eb-k történetében 12. alkalommal játszhatta házigazda a nyitómérkőzést, s ebből mindössze három esetben - 1964-ben Spanyolországban, 1984-ben Franciaországban és 2000-ben Belgiumban - rajtolt a rendező sikerével a kontinensviadal.
Eredmény:
A csoport, 1. forduló:
Lengyelország-Görögország 1-1 (1-0)
-----------------------------------
Varsó, 58 ezer néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
gólszerzők: Lewandowski (17.), illetve Szalpingidisz (51.)
kiállítva: Szczesny (69.), illetve Papasztatopulosz (44.)
sárga lap: Papasztatopulosz (35., 44.), Holebas (45+2.), Karagunisz (54.)
Lengyelország:
--------------
Szczesny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Polanski, Murawski, Rybus (Tyton, 70.) - Obraniak - Lewandowski

Görögország:
------------
Halkiasz - Toroszidisz, A. Papadopulosz (K. Papadopulosz, 36.), Papasztatopulosz, Holebas - Manajtisz, Kacuranisz, Karagunisz, Ninisz (Szalpingidisz, a szünetben) - Gekasz (Fortunisz, 68.), Szamarasz

I. félidő:
----------
17. perc: jobb oldali beadást követően Lewandowski hét méterről, a kapujából rosszul kimozduló Halkiasz mellett fejelt a jobb sarokba (1-0).
44. perc: Papasztatopulosz lökte fel Murawskit, a spanyol játékvezető pedig - kissé szigorúan - felmutatta neki a második sárga lapot, azaz kiállította a görög védőt.

II. félidő:
-----------
51. perc: jobb oldali beadásnál a kivetődő Szczesny nem tudott hárítani, a lecsorgó labdára Szalpingidisz gyorsan rácsapott, s hat méterről az üres kapuba lőtt (1-1).
71. perc: a leshatárról kilépő Szalpingidisz ugrott ki a védők közül, elvitte a labdát Szczesny mellett, a kapus pedig szabálytalanul szerelte. A játékvezető kiállította az Arsenal hálóőrét, Karagunisz büntetőjét azonban a csereként beállt Tyton hárította.
Lengyel rohamokkal kezdődött a torna nyitómérkőzése, a hazaiak főként a jobb oldalon vezettek veszélyesek támadásokat, és éppen egy ilyen végén a dortmundi csatár, Lewandowski találatával meg is szerezték a vezetést.
A lassú és kissé körülményes görögök - akik veretlenül nyerték meg selejtezőcsoportjukat - nem jelentettek veszélyt Szczesny kapujára, ráadásul a félidő vége előtt nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis a játékvezető kiállította Papasztatopuloszt.
A fordulást követően szinte a semmiből, a csereként beállt Szalpingidisz találatával egyenlítettek a görögök. A 2004-es győztes - amely négy évvel ezelőtt pont nélkül zárt az osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon - ettől új lendületet, s hatalmas lehetőséget kapott azzal, hogy Szczesny kiállítást és 11-est érően szabálytalankodott Szalpingidisszel szemben, ám Karagunisz kihagyta a büntetőt.
A hajrában mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.