Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Február 14. 12:19, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

EU-s feketelistán Magyarország

EU-s feketelistán Magyarország

Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében.

Számol be róla a Napi Gazdaság.

Az Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos által az Európai Parlamentben ismertetendő listát az olasz Corriere della Sera szerezte meg, rajtunk kívül Ciprust, Olaszországot és Spanyolországot sorolják a legrosszabb helyzetben levők közé. A feketelistára került négyes mellett öt országot sorolt az EB a megfigyelés alá vonandók közé, ezek: Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária. Dánia, Finnország és Svédország esetében még felfüggesztették annak eldöntését, hogy milyen eljárást indítsanak. A jelentés az uniós pénzügyminiszterek jövő heti ülése elé kerül, és az európai szemeszter gyakorlata szerint az első félévben kell kidolgozni és elfogadni azokat a javaslatokat, amelyeket a feketelistás országoknak jövőre be kell vezetniük - emlékeztet az olasz napilap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.