Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Február 05. 09:41, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Emberöléssel vádol egy 15 éves fiút a borsodi főügyészség

Emberöléssel vádol egy 15 éves fiút a borsodi főügyészség

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 15 éves fiú ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség - tájékoztatta Martossy György főügyészségi szóvivő szerdán az MTI-t.

Martossy György közölte: a vádlott állami gondozottként az alsózsolcai gyermekotthonban élt, ahonnan az elmúlt év februárjában megszökött és rokonaihoz utazott Gagybátorba. Ott fizetésért alkalmi munkát adott neki egy idős férfi.
A fiú 2013. február 8-án este a vád szerint azzal a szándékkal ment a férfi lakásába, hogy pénzt szerezzen tőle. A házból kilépő idős embert ököllel megütötte, majd az épületbe menekülő sértettet tovább bántalmazta, mintegy fél órán keresztül nagy erővel ütötte és rugdosta a földre került férfit, aki belehalt a bántalmazásba. A vádlott ezek után feltúrta a lakást értékek után kutatva, néhány használati tárgyat össze is készített egy szatyorba, azonban azt végül a helyszínen hagyta és csak két doboz cigarettát vitt el magával.
A vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését, a főügyészség fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A fiúra a bűnössége megállapítása esetén legfeljebb 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, mivel a cselekmény elkövetésekor a 16. életévét sem töltötte be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.