Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 25. 04:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Elkeltek a Simpson család Michael Jacksonhoz is köthető dalbetétének jogai - VIDEÓ

Elkeltek a Simpson család Michael Jacksonhoz is köthető dalbetétének jogai - VIDEÓ

Komoly összegért, 38,5 ezer dollárért (11 millió forintért) vette meg a Royalty Exchange árverésen egy ismeretlen licitáló A Simpson család rajzfilmsorozatban 1990-ben feltűnt Do the Bartman című rapdalbetét jogait.

A szám elkészültében részt vett Michael Jackson is - írja a The Daily Telegraph internetes kiadása.
A rajzfilmben Bart Simpson által énekelt humoros dal először a The Simpsons Sing the Blues című részben kapott helyet, majd 1991-ben világszerte ismert slágerré vált. A szám szövegében feltűnik Michael Jackson neve is ("If you can do the Bart, you're bad like Michael Jackson"), amely az egyetlen utalás a poplegenda részvételére a dal elkészültében.

Michael Jackson ugyanis ötleteivel és háttérénekesként is hozzájárult a számhoz, az azonban vitatott, hogy részt vett-e a dal megírásában.

A Simpson család atyjának, Matt Groeningnek az állítása szerint az énekes maga is társzerzőként működött közre a zene és a szöveg megírásában, közösen Bryan Lorennel, aki hivatalosan az egyedüli szerző. Michael Jackson neve azért nem jelenhetett meg a szerzők között, mert kizárólagos szerződés kötötte a Sony Music lemezkiadóhoz, így a rajzfilmet eltiltották a popsztár szerepének felfedésétől.

Matt Groening még 1998-ban a nyilvánosság előtt úgy fogalmazott: mindig is megdöbbentőnek találta, hogy senki nem jött rá arra, hogy Michael Jackson írta a Do The Bartmant. Elmondása szerint a popsztár nagy rajongója volt A Simpson családnak.

Másként emlékszik viszont Bryan Loren, aki az árverés hírére reagálva elmondta, hogy "Matt Groening ismétlődő vallomásainak ellenére" is ő az egyedüli szerzője a dalnak, noha annak feléneklésében valóban részt vett Michael Jackson. A popsztár ötlete volt a szám címe, és ő ragaszkodott ahhoz is, hogy a neve feltűnjön a dalszövegben.

"Talán ez az információcsemege nem olyan szenzációs, mint azt mondani, hogy Michael Jackson társzerzőként vett részt a dal megírásában, de biztosíthatok mindenkit, nem tette" - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.