Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 11. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: MTI

Elítéltek egy halálos droggal kereskedő férfit

Elítéltek egy halálos droggal kereskedő férfit

Kábítószer-kereskedelem bűntette, oktatási feladatok ellátására rendelt épület közvetlen környezetében elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette,

valamint kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki ismeretlen forrásból beszerzett kábítószerekkel üzletelt, és ezzel egy ember halálát is okozta - közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel szerdán.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a törvényszék szerdán távmeghallgatás keretében tartott nyilvános ülésen hirdetett jogerős ítéletet az ügyben, ezzel helyben hagyta a Debreceni Járásbíróság megismételt első fokú eljárásában kiszabott ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint T.S. vádlott 2014. januárjában elhatározta, hogy marihuána, valamint amfetamin tartalmú por, azaz speed értékesítéséből tesz szert jövedelemre. A kábítószereket ismeretlen forrásból szerezte be, majd értékesítette a vele kizárólag e célból kapcsolatban álló személyeknek - közölte a bíróság.

A vádlott 2015. szeptemberben egy debreceni iskolától néhány méterre leszólított egy gyermekeire várakozó nőt, akinek ingyenesen átadott egy fehér port tartalmazó műanyag zacskót. A nyomozás során lefoglalt tasak felületén amfetamint tartalmazó anyagmaradványt azonosítottak.

A vádlott 2015 szeptemberében vásárolt ADB-FUBINACA nevű pszichoaktív anyagot egy ismeretlen személytől, amiből 5 grammot értékesített egy férfinek. A férfi barátaival közösen fogyasztotta el: a négy barát azonban a pszichoaktív anyag felszívása után nem sokkal rosszul lett, majd mindannyian eszméletüket vesztették. A mentők másnap kora reggel értesítették a rendőrséget, hogy egy férfi meghalt, három másikat pedig a sürgősségi osztályra szállítottak. A férfi egyértelműen az ADB-FUBINACA által okozott mérgezésbe halt bele.

T. S. akkor este egy másik vevőtől is telefonhívást kapott. A vádlott Debrecen belvárosában 10 ezer forint értékben adott el a pszichoaktív anyagból. A vevő két barátjával a Déri téren találkozott, ahol a frissen vásárolt kábítószer egy részét közösen elfogyasztották. Nem sokkal később mindhárom fogyasztó rosszul lett, ketten eszméletüket vesztették, őket - életveszélyes állapotban - a mentők szintén a helyi sürgősségi osztályra vitték.

A vádlott és az ügy többi szereplője is rendszeresen kábítószerezett, már a vádbeli napot megelőzően is - jelezte a bírósági szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.