Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 01. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egyre többen fizetik neten keresztül számláikat

Egyre többen fizetik neten keresztül számláikat

Évről évre egyre többen fizetik be elektronikusan a közüzemi számláikat, tavaly a befizetési tranzakciók száma 33 százalékkal mintegy 4,4 millióra emelkedett a Díjneten.

A rendszeren keresztül kifizetett számlák összege éves átlagban havi 3,5 milliárd forint volt, az elmúlt év utolsó hónapjaiban már elérte a havi 4 milliárd forintot - közölte a cég az MTI-vel.

Az elmúlt évben csaknem 10 százalékkal, 608 ezerre emelkedett a Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma. A társaság elektronikus számlakezelési szolgáltatásán keresztül bemutatott számlák száma 18 százalékkal, 7,3 millióról 8,6 millióra emelkedett 2017-ben, ezeknek több mint felét a rendszeren keresztül fizették ki az ügyfelek. Tavaly négy új szolgáltató csatlakozott a Díjnethez, amelyen keresztül ma már 27 számlakibocsátót érhetnek el a befizető ügyfelek.

A Díjnet Zrt. közölte: tavaly a legtöbb számlát a Díjbeszedő Holding Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a UPC Magyarország Kft., az NKM Földgázszolgáltató és a FŐTÁV Zrt. küldi a rendszeren keresztül. A UPC ügyfeleinek 28 százaléka kezeli számláit a Díjneten, a Díjbeszedő esetében 22, míg a FŐTÁV ügyfélkörében 13 százalék ez az arány.

Bár a csekkfizetés még sokáig része marad a hazai számlázási kultúrának, évről évre dinamikusan hódít az elektronikus számlakezelés a hagyományos módszerekkel szemben - mondta Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, ebben az évben várhatóan további jelentős szolgáltatók csatlakoznak majd a rendszerükhöz.

A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség van: a rendszeren belül bankkártyás és mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki átutalással, illetve csoportos beszedési megbízással, ezen kívül pedig a szolgáltató felé történő egyedi átutalással is végrehajtható ez a művelet. A Díjnet emellett biztosítja a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintését és a számlák letöltését a bemutatásukat követő legalább 18 hónapig.

A számlabemutatás során a szolgáltató a Díjnet rendszerén, elektronikus formában teszi elérhetővé az aktuális számláját, ettől kezdve azt az ügyfél bármikor megtekintheti, illetve rendezett formában visszakeresheti.

A 2007-ben alapított Díjnet Zrt. Magyarország egyik vezető független e-számlakezelési szolgáltatója, amely 51 százalékban a Takarék Csoport, 49 százalékban a Magyar Posta tulajdonában áll. A társaság ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző - közüzemi, telekommunikációs és biztosítási - szolgáltatók magánügyfelei számára, hogy számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki.

A Díjnet az utolsó lezárt pénzügyi évében, 2016-ban 603 millió forintos nettó árbevétel mellett 66 millió forint adózott eredményt ért el.

Címkék: fizetés, internet, számla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során