Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Durva terepjáró a Mercedestől

Durva terepjáró a Mercedestől

Öregedik a legendás G osztály, muszáj méltó utódot készítenie a Mercedesnek. Itt az első tanulmány.

Több mint három évtizede gyártja szinte változatlan karosszériával a G osztályt a Mercedes-Benz. A terepjáró hiába örvend máig óriási népszerűségnek, hamarosan át kell adnia a helyét egy utódnak, a formatervezők már elkezdték vázolni a lehetséges utódokat.

A Los Angeles-i Autószalonon minden évben megrendezik a Design Challange néven futó formatervezési pályázatot, amelyre idén az Ener-G-Force-ot nevezte a Mercedes. Az autó úgy néz ki ugyan, mint egy holdjáró, mégis felismerhetőek benne a G osztály egyes jellegzetességei. Sorozatgyártása ezzel együtt nem mostanában esedékes, minimum 2025-ig kellene rá várni - de addig úgyis egy új formaterv lép a helyére.

A tanulmányautónak nemcsak formája, hanem meghajtása is érdekes. A tetőre egy víztartály került, ebből elektromos áram és egy rejtélyes átalakító segítségével hidrogént nyernek, amely üzemanyagcellába kerül. Minden kerék mellé került egy-egy elektromotor, amelyeket a küszöbökbe épített akkumulátorok táplálnak energiával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.