Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Január 23. 12:35, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta a Magyar Zene Háza tiszteletére

Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta a Magyar Zene Háza tiszteletére

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott forgalomba a Magyar Zene Háza egyéves jubileumára hétfőn.

A bélyegre az intézmény épületének belső részlete és külső homlokzata került, míg az alkalmi borítékon a Magyar Zene Háza felülnézeti képe látható.

A Magyar Posta hétfői közleménye szerint a fekete sorszámú, perforált bélyegblokk ötvenezer, a piros sorszámú, vágott változat négyezer példányban készült. A bélyeget Palkó György művészfotói alapján Kara György grafikusművész tervezte és az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az újdonság hétfőtől megvásárolható a Filapostán, egyes postahelyeken és a Magyar Posta weboldalán.

Mint írják, a Magyar Zene Házát 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök. A Liget Budapest Projekt részeként megvalósult épület Fudzsimoto Szu japán építész tervei alapján épült fel.

Mint a közlemény emlékeztet, a japán építész hatalmas üvegfalat tervezett, ami körülöleli a házat, átláthatóságot és légiességet kölcsönözve neki. Az épület másik, ikonikus jellemzője az organikus tetőszerkezet: a "lebegő kalap", amelyet a hanghullámból kiindulva hajlított meg a tervező, ráadásul a tetőzet felületét csaknem 100 egyedi tervezésű lyuk töri át.

A formabontó külcsínhez egyedi belső felépítés párosul, az intézmény összetett zenei- és programkínálatát, funkcióit az épület hármas szintfelosztása is tükrözi - derül ki a közleményből.

A megnyitás óta eltelt egy év alatt közel egymillió látogatója volt az intézménynek. Mint írják, januártól a "Nekünk írták a dalt!" - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című, első időszaki tárlata tekinthető meg.

Fotó: Szalóky Zsolt)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során