Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 28. 07:59, szerda | Belföld
Forrás: mti

AM: hatalmas az érdeklődés a kormány Tűzifaprogramja iránt

AM: hatalmas az érdeklődés a kormány Tűzifaprogramja iránt

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a Tűzifaprogramban - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szer

Az Agrárminisztérium (AM) kiemelte, az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is. A főváros környékén, illetve az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés.

Az állami erdőgazdaságok az igényeket folyamatosan rögzítik, és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki az Egererdő Erdészeti Zrt.-nél személyesen győződött meg arról, folyamatos a munka, annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa az igényelt tűzifát - írták.

Közleményében a minisztérium felidézi, a Tűzifaprogramot az energia veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni. De fontos, hogy emellett telefonon, vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, akik naponta több száz telefonhívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést fel fognak dolgozni és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolni fognak az érdeklődésre" - mondta a tárcavezető. Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. A főváros környékén és az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés. Azon dolgozunk, hogy átcsoportosítással a megnövekedett igényeket mindenhol, minél előbb és minél zökkenő mentesebben ki tudjuk elégíteni, amihez a türelmüket szeretnénk kérni - írják a közleményben.

Kiemelte továbbá, hogy az állami erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához - tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.