Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 04. 14:05, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

A Ryanair nem kapott felszállási engedélyt és járatokat törölt, a rendőrség válaszolt

A Ryanair nem kapott felszállási engedélyt és járatokat törölt, a rendőrség válaszolt

A magyar rendőrség az uniós gyakorlat és szabályok szerint végzi feladatait a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Makula György ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Ryanair légitársaság 13 budapesti járatot töröl a szombattól számított két hétben, mert a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ragaszkodik ahhoz, hogy a pilóták és az utaskísérők okmányellenőrzésre elhagyják a Budapestre megérkező repülőgépet, annak ellenére, hogy csak 25 percük van a visszaindulásra. A Ryanair szerint nincs ehhez hasonló gyakorlat a légitársaság által használt másik 170 uniós repülőtér egyikén sem.

A Ryanair levélben fordult a Budapest Airporthoz, amelyben megírta, hogy nincs jogi alapja a magyar hatóság által megkövetelt eljárásnak. A Ryanair értesítette a Budapest Airportot arról, hogy a 25 perces fordulóval induló írországi és nagy-britanniai járatain a budapesti személyzet március 1-jétől nem veti alá magát az eljárásnak. Ezután - áll a közleményben - a Budapest Airport március 1-jén a manchesteri, március 2-án a baden-badeni járatnak nem adott felszállási engedélyt, a járatokat törölni kellett.

Makula György, az ORFK szóvivője az MTI-nek szombaton minderre úgy reagált: a magyar rendőrség gyakorlata mindenben megegyezik az EU-s gyakorlattal.

Hozzátette: a korábbi évek szakmai protokollja alapján, a többi tagállammal összhangban végzik a határrendészeti tevékenységet a hatályos és vonatkozó hazai és nemzetközi normák alapján.

A Budapest Airport még pénteken a honlapján közzétett közleményben úgy fogalmazott: sajnálattal vette tudomásul, hogy egy repülőtéri működési kérdésben vita alakult ki a légitársaság és a határőrizetért felelős Repülőtéri Rendőrség között, és folytatja erőfeszítéseit, hogy ezt a vitát a két érintett fél minél rövidebb idő alatt sikeresen meg tudja oldani.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során