Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A gyorsételek lassítják a véráramlást

A gyorsételek lassítják a véráramlást

A gyorséttermi szendvicsek, különösen, hogyha reggelire fogyasztják, negatív hatással vannak a véráramlásra - legalábbis ezt mutatta ki egy új vizsgálat eredménye, amelyről a Health Day számol be.

A tanulmány alátámasztotta az egészségtelen ételek káros mellékhatásait, holott nem hasonlította azt össze az egészséges étkezés hatásaival. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy az egészségtelen ételek már akár egyszeri fogyasztása is károkat okozhat a szervezetben.

A tanulmány célja az volt, hogy megnézzék mi történik a véráramban egy egészségtelen, zsíros és magas sótartalmú étel fogyasztása után. A vizsgálatban 20 egészséges, 23 átlagéletkorú fiatal vett részt.

Két csoportra osztották őket, míg egy részük két gyorséttermi szendvicset evett, addig a másik csoport tagjai nem reggeliztek. Megfigyelték, hogy az előző csoport tagjainál csökkent a véráramlás, így a vér oxigénszintje is. Akiknél ez gyakrabban előfordul, ott magasabb a stroke és a szívinfarktus kialakulásának a kockázata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).