Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 18. 07:48, péntek | Sport
Forrás: MTI

A Fradi kettős győzelemmel jutott tovább, a Loki viszont csúnya hazai vereséggel esett ki

A Fradi kettős győzelemmel jutott tovább, a Loki viszont csúnya hazai vereséggel esett ki

Ötöt kapott hazai pályán a Debrecen a Rapid Wientől.

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC

Az idegenbeli 6-1-es siker után csütörtökön a hazai visszavágón 2-1-re múlta felül a máltai Hamrun Spartans csapatát a Ferencváros, amely így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

A szigetországiak gyors góllal kezdtek, de a magyar bajnok a szünet előtt egyenlített a mali Adama Traore fejesével, a győztes találatot pedig az OTP Bank Liga nyáron megszerzett gólkirálya, Varga Barnabás lőtte a 69. percben.

A zöld-fehérek a selejtező negyedik, utolsó fordulójában a Zalgiris Vilnius csapatával küzdenek meg a csoportkörös szereplésért. A litvánok a hazai 3-1-es kudarcot követően idegenben 5-0-ra kaptak ki, így kettős vereséggel maradtak alul az Európa-liga selejtezőjében a svéd Häckennel szemben. A jövő csütörtöki első felvonást Litvániában rendezik.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Hamrun Spartans (máltai) 2-1 (1-1)
--------------------------------------------------
Groupama Aréna, 11 375 néző, v.: Georgij Davidov (bolgár)
gólszerzők: Traore (42.), Varga B. (69.), illetve Mbong (6.)
sárga lap: Mbong (25.), Bjelicic (55.), Corbalan (93.)
továbbjutott: a Ferencvárosi TC kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel.

A Debrecen nem jutott be a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójába, mivel az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően csütörtökön hazai pályán 5-0-ra kikapott az osztrák Rapid Wientől.

Így már csak egy magyar csapat, az ugyanebben a sorozatban a selejtező utolsó fordulójába került Ferencváros maradt versenyben a nemzetközi porondon.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-Rapid Wien (osztrák) 0-5 (0-2)
-------------------------------------------
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 16 500 néző, v.: Alekszandar Sztavrev (észak-macedón)
gólszerzők: Seidl (15.), Romancsuk (43. - öngól), Grüll (51.), Burgstaller (72.), Bajic (90.)
sárga lap: Domingues (54.), Lagator (67.), illetve Seidl (25.), Querfeld (27.), Auer (31.), Sattlberger (34.), Cvetkovic (47.)
továbbjutott: a Rapid Wien, 5-0-s összesítéssel

A Rapid elképzelése szerint alakult a mérkőzés, a bécsi csapat nagy nyomás alá helyezte a debrecenieket, az elején jobbára a hazai térfélen zajlott a játék. Az első negyedóra végén Dzsudzsák röviden passzolt hátra, Seidl vette észre a lehetőséget, elvitte a labdát Dreskovic mellett, majd higgadtan passzolt a kapuba. Továbbra is a vendégcsapat irányított, de a félidő felénél a DVSC-nek is volt egy helyzete. Aztán rövid időn belül három sárga lapot összeszedett a bécsi csapat, a kezezésért kiosztott harmadik után, a 32. percben Dzsudzsák szabadrúgásból jobbról élesen ívelt középre, a berobbanó Babunszki pedig a kapuba talált, de lesről indult. Nemsokára meglett a negyedik Rapid-sárga is, a vendégek ebben a szakaszban többször szabálytalanul tudták csak megállítani a debrecenieket. A szünet előtt mégis növelték előnyüket, pontos átadásokkal eljutottak a debreceni kapuhoz, az alapvonalról balról bepasszolt labda pedig a menteni igyekvő Romancsukról került a hálóba.

Aktívabban kezdte a második félidőt a Debrecen, azonban az 51. percben gyors labdakihozatal után Grüll "megnyert egy futóversenyt", és Megyerit kicselezve megszerezte a harmadik bécsi gólt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A 72.-ben Burgstaller kotorta be közelről a kapufáról kipattanó labdát, majd a 90.-ben Bajic fejezett be pontosan egy gyors támadást.

A pontosabban és jóval határozottabban, gyorsabban futballozó Rapid Wien sima győzelmet aratva jutott tovább.

Srdjan Blagojevic, a DVSC vezetőedzője az M4 Sportnak úgy értékelt, hogy nagyon nehéz este volt ez, nem számítottak arra, hogy 5-0-s vereséget szenvednek, az ellenfél az agresszivitásával került föléjük. Úgy vélte ugyanakkor, hogy ezzel együtt nagy utat tett meg a csapat azóta, hogy ő a vezetőedzői pozícióba került.

"A Rapid volt az esélyesebb, de ilyen vereségre nem számítottunk. Nyilvánvaló, hogy még fejlődnünk kell, meg kell tanulnunk, hogy kell játszanunk ilyen nyomás alatt" - értékelt a szerb tréner, aki egyúttal megköszönte a szurkolók támogatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.